De science achter TestGorilla.

TestGorilla ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige assessments. Onze diepgaande, wetenschappelijke benadering van selectie assessments zorgen voor het meest accurate selectieproces zonder vooroordelen. Onze aanpak is valide, betrouwbaar en eerlijk.

Ontwikkeld en goedgekeurd door vakspecialisten.

Ons psychometrisch team staat aan de basis van al onze selectie assessments. Eerst wordt het framework voor onze testen opgesteld op basis van bewezen en veel gebruikte principes van test design. Daarna gaan experts uit specifieke vakgebieden ermee verder. Per vakgebied ontwikkelen zij vragen waarmee kandidaten inhoudelijk getest kunnen worden. Vervolgens worden de testen weer gecontroleerd door andere vakspecialisten. Zo zijn we zeker van accuratesse en effectiviteit.

Een portret van TestGorilla's hoofd van beoordelingen, Kim Severinsen

"De breedte, diepte en diversiteit van de getalenteerde mensen in ons Assessment Team zorgen ervoor dat we de capaciteit en expertise hebben om toonaangevende, wetenschappelijk onderbouwde metingen, assessmentinhoud, inzichten en innovatie te leveren."

Kim Severinsen, Hoofd van Assessment bij TestGorilla

Een illustratie die wetenschappelijk datasonderzoek toont

De wetenschap achter onze assessments.

Als de testen gereed zijn, is het tijd voor onze algoritmes. Statistische algoritmes analyseren de belangrijkste indicatoren om de assessments te controleren en continu te verbeteren. Aan de hand van maatstaven zoals Cronbach’s alpha controleren we de interne consistentie van vragen in de selectie assessments.

Een foto en illustratie die een beoordelingswetenschapper en wetenschappelijk onderzoek tonen

Data – de voorspeller van baansucces.

Mis-hires kosten veel tijd en geld. Terwijl baansucces goed te voorspellen is. Wij valideren de inhoud van onze testen aan de hand van het UGESP framework. Dit zijn universele richtlijnen voor selectietesten en -procedures, erkend en gebruikt door EEOC (Equal Employment Opportunity Commission) en het ministerie van werkgelegenheid in de VS.

Ook verzamelen we feedback van klanten over de prestaties van de kandidaten die ze hebben aangenomen. Daarmee kunnen we de voorspelbaarheid van baansucces beoordelen en de juiste aanbevelingen doen over welke testen het beste passen bij een specifieke functie. Zo biedt onze data een steeds grotere zekerheid bij het vinden van de juiste persoon op de juiste plek.

Gelijke kansen voor alle kandidaten.

We hebben ons platform en onze testen ontwikkeld op basis van de normen van de Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) om onbewuste vooroordelen uit te sluiten in het selectieproces. Dat betekent dat de kandidaten worden geranked op basis van hun test scores en niet op basis van geslacht, ras, etniciteit of leeftijd.

Daarnaast doen we ook DIF onderzoek (Differential Item Functioning) op data van kandidaten. Hiermee kunnen we potentieel nadelige gevolgen van het wervingsproces op continue basis eruit filteren. Zo blijft de objectiviteit van onze assessments gegarandeerd.

Een foto van een blije klant

Een fijne kandidaat-ervaring.

In een prettige, overzichtelijke omgeving kunnen kandidaten zich concentreren op het belangrijkste: hun competenties tonen. Onze vragen bieden kandidaten realistische scenario’s van het werk dat ze te wachten staat.

Inzichtelijk en ongecompliceerd.

We hebben veel zorg en aandacht besteed aan het gebruiksgemak van onze dashboards en rapporten. Resultaten van kandidaten worden duidelijk en eenvoudig getoond. Niet voor niets is ons platform uitgeroepen als nr.1 in klanttevredenheid door de software review site G2.

In een paar klikken kun je kandidaten beoordelen en rangschikken. Je krijgt onmiddellijk inzicht in de sterke en zwakke punten van kandidaten. Hiermee kun je data gedreven besluiten nemen over jouw beste kandidaten. De basis voor een succesvolle organisatie.

Volg ons
Geen publicaties weer te geven

Start TestGorilla. Geef je werving een boost.

Ga vandaag nog aan de slag met TestGorilla en ontdek al onze mogelijkheden om toptalent te werven. Makkelijk, snel en bias-free. Of neem contact met ons op. Wij bespreken graag jouw uitdagingen en hoe wij jou kunnen helpen.

De inhoud van deze pagina is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en vormt geen juridisch advies, noch vervangt het juridisch advies.